Voel jezelf beter
Vrouwencirkel

Vrouwencirkel

Wat is een vrouwencirkel?

Een vrouwencirkel is een oeroude traditie waarin vrouwen samen komen om met elkaar te verbinden. Zij komen samen om te delen met elkaar en te leren van elkaar. Door regelmatig samen te komen, door te verbinden vanuit het hart en door hartzaken te delen ontstaat een hechte band met elkaar. Samen creëren vrouwen een veilige ruimte, zonder oordelen en veroordelingen onder leiding van degene die de vrouwencirkel begeleidt. Zie het als een hoedster van de veilige ruimte waarin alles met elkaar gedeeld kan worden.

Bij een vrouwencirkel

 • Smeed je een diepe hechte band met andere vrouwen
 • Voel je steeds beter wat er in jou omgaat
 • Ervaar je de kracht van vrouwen die met elkaar in verbinding staan
 • Zet je jouw vrouwenkracht in het licht
 • En nog zoveel meer…

Voor wie is een vrouwencirkel?

Een vrouwencirkel is voor elke vrouw die meer verbinding wil met zichzelf en mee wil gaan op de cyclus van de natuur. Iemand die dieper in het eigen gevoel wil zakken, in zelfliefde en in de verbinding met andere vrouwen wil zijn. Het is voor vrouwen die bereid zijn om de vrouwelijke krachten in zichzelf aan te spreken. Die eerlijk durven te kijken naar zichzelf en die hun hart willen openen. Een vrouwencirkel is ook voor vrouwen die dit allemaal willen leren.

Wat kun je verwachten?

Bij Voel jezelf Beter kun je elke maand een vrouwencirkel bijwonen. De inloop is 19.45 uur, we starten om 20.00 uur met een openingsceremonie waarin we ons afstemmen op elkaar via een visualisatie. Elke maand staat in het teken van een thema passend bij de maand. Na de opening hoor je meer over het thema en doen we een passende meditatie.

Daarna is het tijd om te delen met elkaar wat er in ons omgaat. Dat doen we met behulp van een talking stick. Dit is een oud gebruik in de sjamanistische traditie. Degene die de talking stick vasthoudt spreekt. De anderen luisteren, maar mogen niet onderbreken. En daar ontstaat de magie. Door vrijuit te spreken over de diepste zielenroerselen op een plek waar geen oordeel is, waar de harten open staan en waar echt geluisterd wordt, daar ontstaat vrijheid, heelheid en verbinding.

Nadat elke vrouw die wilde, gedeeld heeft wat op dat moment gedeeld mocht worden, sluiten we de avond gezamenlijk af rond 22.00 uur. Je zult ervaren dat je toegang krijgt tot je vrouwelijke krachten, dat je beter gaat varen op je intuïtie, dat je dieper gaat voelen. Je zult ervaren wat het betekent om gedragen te worden door een groep vrouwen.

Praktische informatie

De vrouwencirkel vindt elke eerste dinsdag van de maand plaats. We starten om 20.00 uur en sluiten rond 22.00 uur af. De locatie is de vaste plek van Voel jezelf beter, namelijk in het Atelier, Bij het Witte Huis, Koningsweg 200, 3852 NB Staverden (Ermelo). De bijdrage is € 25,00 per keer. De mooiste en krachtigste ervaring krijg je door vaker te komen. Daarom werken wij ook met een strippenkaart van acht keer deelnemen voor slechts € 175,00.

Aanmelden: stuur een e-mail met je naam, telefoonnummer en de avond van de vrouwencirkel waar jij bij wil zijn naar: madeleen@voeljezelfbeter.nl

Data van de vrouwencirkel

 • 7 februari 2023 – thema Kiemkracht

Dit is de tijd waar de kiemkracht in de natuur zichtbaar en voelbaar is. Tijdens deze vrouwencirkel staan we stil bij de dingen die jij vanuit je hart wil. Wat wil je oogsten later in het jaar? Denk aan zaken in je persoonlijke leven, in de liefde of op zakelijk vlak. Daarna maak je contact via een meditatie met jouw eigen kiemkracht. Dat geeft focus op het waarmaken van jouw verlangen. Daarna is het tijd voor de ‘sharing’. Dus het delen van wat er in jou omgaat omtrent het thema kiemkracht. Dit doen we in vertrouwen en zonder oordeel. Geef je snel op voor deze heerlijke en eerlijke avond.

 • 7 maart 2023 – thema Voorjaarsschoonmaak

Dit is traditioneel de tijd om je huis, tuin en gereedschap schoon te maken. Tijdens deze vrouwencirkel staan we stil bij wat er opgeschoond mag worden bij en in jou. De tijd dat we nog konden sluimeren onder een dekentje op de bank is voorbij. De frisse wind mag door het huis, de aarde mag geploegd worden en ook binnen in ons kunnen we opruimen zodat we schoon en goed aan de slag kunnen. Uiteraard mag je een passende visualisatie verwachten, net als een sharing en liters thee en chocola.

Meestal vindt de vrouwencirkel plaatst op de eerste dinsdag van de maand. Hieronder het overzicht van de data.

 • 3 oktober 2023
 • 7 november 2023
 • 9 januari 2024
 • 6 februari 2024
 • 5 maart 2024
 • 2 april 2024
 • 7 mei 2024
 • 4 juni 2024
 • 2 juli 2024